eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Erős földrengés rázta meg Görögországot - két halott, sok sebesült

Erős, a Richter-skála szerint 6,5-es fokozatú földrengés rázta meg vasárnap délután a dél-görögországi Peloponnészosz-félszigetet. A belügyminiszter nyilatkozata szerint két ember meghalt, a sérültek száma 37, öten pedig egy összeomlott ház romjai alatt rekedtek.

Erős, a nyitott végű Richter-skála szerint 6,5-es fokozatú földrengés rázta meg vasárnap délután a dél-görögországi Peloponnészosz-félszigetet - közölte az athéni földrengéstani kutatóintézet.

Helyi idő szerint néhány perccel fél négy előtt mozdult meg a föld. A belügyminiszter nyilatkozata szerint két ember meghalt, a sérültek száma 37, öten pedig egy összeomlott ház romjai alatt rekedtek.

A félsziget lakosai közül sokan ijedtükben az utcákra tódultak.

Az európai országok közül Görögországban a legerősebb a szeizmikus tevékenység: a kontinensen tapasztalt földmozgások fele itt következik be.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×