eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egyetlen nap alatt 856 őrizetbevétel drog-vétségek miatt

A kábítószer birtoklásáért Belgiumban előállított 856 személy közül 11-et adtak át az ügyészségnek, elkoboztak 11 kilogramm indiai kendert, 373 gramm heroint, 68 gramm kokaint, 245 gramm hallucinogén gombát és 31 engedély nélkül tartott fegyvert.

A belga hatóságok mintegy 850 embert, köztük sok franciát vettek őrizetbe szombaton a szomszédos országok rendőrségével együttműködve tartott razziákon - közölték vasárnap.

A kábítószer birtoklásáért előállított 856 személy közül 11-et adtak át az ügyészségnek, elkoboztak 11 kilogramm indiai kendert, 373 gramm heroint, 68 gramm kokaint, 245 gramm hallucinogén gombát és 31 engedély nélkül tartott fegyvert.

A "drogturizmus" ellen indított akciót a belgák a francia, a holland és a luxemburgi rendőrséggel együttműködve hajtották végre. Ellenőrzéseket végeztek végig a holland határon, a tengerpartokon, a nagyvárosokban, az autópályákon de az alsóbb rendű utakon is, a helyi és nemzetközi vonatokon és autóbusz járatokon, s a kábítószer terjesztés ismert helyszínein.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×