eur:
388.56
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"A korrupció felfalja az állami költségvetés harmadát"

Évente 120 milliárd dollárnak (18854 milliárd forintnak) megfelelő összeg vándorol a korrupt moszkvai tisztségviselők zsebébe - vagyis az orosz állami költségvetésnek pontosan az egyharmada - figyelmeztetett az egyik vezető ügyész.

Hihetetlen méreteket öltött a korrupció Oroszországban. A legutóbbi eset e héten került nyilvánosságra, amikor letartóztatták az orosz állami számvevőszék, a Roszfinnadzor egyik vezető tisztségviselőjét, akit azzal vádolnak, hogy 3,3 millió forintos értékben fogadott el kenőpénzt - számolt be a Rosszijszkaja Gazéta.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök beiktatásakor ígéretet tett a korrupció letörésére, amelyről ő is tudja, hogy az egész országban elburjánzott. Gazdasági szakértők szerint a helyzet olyan súlyos, hogy immár a gazdasági növekedést fenyegeti, amelyet pedig az utóbbi időben fejlődő pályára állított az energiahordozók és a nyersanyagok magas világpiaci ára.

Szakértők szerint az orosz állami költségvetés egyharmadának megfelelő összeg tűnik el a korrupt tisztségviselők zsebében - figyelmeztetett Vaszilij Piszkarjov, az orosz főügyészség vizsgálóbizottságának tagja az Interfax hírügynökségnek.

A hivatalos becslések szerint az orosz költségvetés az idén eléri a 8965 milliárd rubelt (egy rubel 6,6 forint).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×