eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Diplomáciai botrány egy bírósági döntés miatt

Nemzetközi jogi lépést fontolgat a német kormány egy olasz bírósági döntés miatt, amely lehetővé teszi olaszországi német kulturális intézetek zár alá vételét a nácizmus áldozatai hozzátartozóinak kártalanítására. Ezt a berlini külügyminisztérium szóvivője közölte.

1944. június 10-én egy Athéntől északnyugatra fekvő görög falut rohant le a Waffen-SS egyik alakulata, és csaknem 300 férfit, nőt és gyermeket mészároltak le. A görög legfelsőbb bíróság néhány évvel ezelőtt a mintegy 100 hozzátartozó panaszos számára 25 millió eurós kártérítést ítélt meg.

Miután a német kormány nem volt hajlandó fizetni, az ügyvédek görögországi német vagyonok lefoglalásával kísérleteztek, ezt azonban a görög kormány elutasította.

Az áldozatok hozzátartozói az európai uniós rendelkezésekkel élve most Olaszországban kértek jogorvoslatot, és egy helyi bíróság helyt adott a kártérítésre vonatkozó keresetüknek.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×