eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Külön temető homoszexuálisoknak

Koppenhága egyik ismert temetőjében ezentúl külön sírkert áll a homoszexuálisok rendelkezésére. A hírt Ivan Larsen, a külön e célra alakult Szivárvány nevű egyesület képviselője jelentette be a dán médiának.

Az egyesület több parcellát bérelt a koppenhágai Assistens temetőben, ahol egyébként olyan dán hírességek is nyugodnak, mint a meseíró Hans Christian Andersen, vagy Soeren Kirkegaard filozófus és Niels Bohr atomfizikus.

Összesen 45 urnát lehet elhelyezni a Regnbuen által bérelt parcellákon, egy sírhely 2500 koronába (85 ezer forint) kerül.

Az egyesület alapítói azt szeretnék biztosítani, hogy a meleg és a leszbikus párok tagjait egymás mellé lehessen temetni. A bérelt térséget és a sírköveket saját maguk által tervezett jelképekkel is jelölni szeretnék.

Ivan Larsen szerint nincs szó arról, hogy el akarnák magukat különíteni másoktól, de meg akarnak felelni annak az igénynek, hogy együtt legyenek. "Úgy tekintünk majd erre, mint családi sírhelyre, amelyet a családunk gondoz."

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×