eur:
389.52
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A texasi szekta tagjai olyanok, mint a földönkívüliek

Ismerkednek a világgal azok a gyerekek és nők, akik néhány nappal ezelőtt hagyták el egy poligamista szekta texasi farmját. Sokan közülük még sosem jártak a falakon kívül.

Kétszázharminchat gyerek - akik között volt csecsemő és tizenéves is - hagyta el az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza nevű, poligámiát hirdető szekta tulajdonában lévő farmot a hétvégén. Sokan közülük sosem jártak a birtok falain kívüli világban, amelyről azt mesélték nekik, hogy gonosz, és az ott termesztett ételek ehetetlenek.

A XIX. századi ruhákba öltözött gyerekekkel együtt 133 nő is elhagyta a farmot - róluk most az egyik közeli város baptista egyháza gondoskodik. "Olyanok, mint a földönkívüliek - mi legalábbis annak tűnünk a szemükben. Semmit sem tudnak a világról, fogalmuk sem volt, mit kell csinálni a zsírkrétákkal" - mondta Helen Pfluger baptista önkéntes.

A segítők szerint a nők és gyerekek olyanok, mintha az 1870-es évekből léptek volna elő. "Az öltözködéssel kapcsolatos kéréseiket a legnehezebb teljesíteni. Egy négyéves kislánynak bokáig érő, hosszú ujjú, bő derekú, pasztellszínű ruhácskát kértek. Nem hiszem, hogy Texasban bárhol kapnánk ilyet" - tette hozzá Helen Pfluger.

A rendőrség a múlt pénteken hatolt be a csaknem 7 négyzetkilométeres területre, miután egy 16 éves lány azzal hívta fel őket, hogy fizikai és szexuális zaklatás áldozata lett a farmon. A lány emellett azt is elárulta a rendőröknek, hogy tavaly gyermeket szült 50 éves férjének, akinek ő a hetedik felesége, holott Texasban 16 éves kor alatt a lányok számára tilos a házasság.

A vallási csoport, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza az 1930-as években vált ki a mormon egyházból, miután ott betiltották a poligámiát. A szekta tagjai abban hisznek, hogy a férfiaknak legalább három nőt kell feleségül venniük, hogy a mennybe kerülhessenek, míg a nők számára ennek feltétele, hogy engedelmesek legyenek.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×