eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb elbocsátásokat terveznek

Nehéz időket él át a német Telekom, tavaly a nagyszabású reformintézkedések ellenére is tovább zuhant a konszern nyeresége. A cég elnöke mégis bízik a versenyképesség helyreállításában.

A rossz adatok ellenére a Telekomnak sikerült több mint 2 milliárd eurót megtakarítani a tavalyi évben - jelentette ki René Obermann bonni sajtóértekezletén. A Telekom elnöke nem titkolta azonban, hogy további elbocsátásokra készül, mert "csak az áramvonalasítás útján" tudja a néhány éve még monopolhelyzetben lévő távközlési óriásvállalatot ismét versenyképessé tenni.

A múlt évben már 11 ezer alkalmazottól megvált a Telekom, de ennek ellenére a nyereség 82 százalékkal esett vissza. Obermann elismerte, hogy Németországban tavaly is folytatódott az ügyfelek számának csökkenése, de hangsúlyozta, hogy az amerikai piacon közel 3,5 százalékkal sikerült növelni a forgalmat, így az a tengeren túl már meghaladta a 14 milliárd eurót.

Ebből kiindulva a Telekom elnöke óvatos derűlátással ítélte meg a német konszern jövőjét.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×