eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Koalíciós megegyezés Pakisztánban

Koalíciós kormányt alakít Pakisztán két legnagyobb ellenzéki pártja, amely fölényes győzelmet aratott a hét eleji törvényhozási választásokon Pervez Musharraf elnök szövetségesei felett.

A Pakisztáni Muzulmán Liga - Navaz (PML-N) és a Pakisztáni Néppárt (PPP) vezetői bejelentették, hogy megállapodtak az együttműködésről és a közös programról.

"Együtt fogunk dolgozni azon, hogy országos és tartományi szinten is közösen alakítsunk kormányt" - mondta Navaz Sarif volt kormányfő, a PML-N vezetője a megbeszélések után tartott közös sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Aszif Ali Zardari, a Pakisztáni Néppárt meggyilkolt vezetőjének, Benazir Bhuttónak a férje, a párt társelnöke.

Zardari közölte: az új kormány első intézkedése az lesz, hogy segítséget kér az ENSZ-től annak feltárására, hogy ki állt Benazir Bhutto meggyilkolása mögött.

A Pakisztáni Néppárt és a Pakisztáni Muzulmán Liga - Navaz együtt a parlamenti mandátumok 60 százalékát birtokolja.

A nemzeti egységkormány létrehozását hirdető néppárt jelezte, hogy más pártokra is számít a koalícióban, kivéve az eddig kormányzó, a Musarrafot támogató Pakisztáni Muzulmán Liga - Kuaid-a-Azam (PML-K) pártot.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×