eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Nem a titkosszolgálat, a szíve végzett a grúz milliárdossal

Súlyos szívbeteg volt Badri Patarkacisvili, a grúz milliárdos, aki kedden, nagy-britanniai otthonában hunyt el. A férfi halálának ügyében a rendőrség is vizsgálódik.

Badri Patarkacisvili állapota szívkoszorúér betegsége miatt olyan súlyos volt, hogy halála bármikor bekövetkezhetett - állapította meg a milliárdos holttestét vizsgáló Ashley Fegan-Earl.

A patológus erről a grúz üzletember halálának körülményeit vizsgáló bíróság előtt számolt be, és elmondta azt is: a férfi szervezetében nem találta radioaktív anyag nyomát.

Az ügyben vizsgálódó halottkém, Michael Burgess elnapolta a meghallgatást addig, amíg meg nem érkezik a toxikológiai vizsgálatok eredménye, ami akár hetekbe is telhet.

Összeesett

Badri Patarkacisvili - akinek vagyonát 6 milliárd fontra becsülik - kedden leatherheadi otthonában volt, családjának mellkasi fájdalmakra panaszkodott, majd a hálószobájába ment, hogy lepihenjen. Röviddel később felesége talált rá az összeesett férfira, akit a kiérkező mentőknek nem sikerült úrjaéleszteniük.

Az üzletember családja a meghallgatás után közleményt adott ki, amelyben az áll: tökéletesen megbíznak a brit rendőrség munkájában, és, amint a nyomozás véget ért, visszaszállítják a holttestet Grúziába.

Szerdán a brit rendőrség bejelentette: az üzletember hirtelen elhunytát a gyakorlat szerint gyanúsnak tekintették, ezért kezdtek vizsgálatot az ügyben. Badri Patarkacisvili holttestét egész szerdán az eredeti helyén hagyták, hogy a nyomozók minél alaposabban átkutathassák a helyszínt.

Rettegett

A milliárdos korábban Mihail Szaakasvili grúz elnök egyik legjelentősebb támogatója volt a "rózsák forradalma" néven elhíresült tüntetéssorozaton, ám később szembefordult az államfővel. Indult a januári grúziai elnökválasztáson, ahol a szavazatok 7 százalékát kapta meg, bár hazájába nem tért vissza a kampány idejére sem.

A férfi az elmúlt hónapokban állandó rettegésben élt, folyamatosan 120 testőr őrizte, miután olyan hírek jutottak el hozzá, hogy a grúz kormány bérgyilkost fogadott a megölésére.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×