eur:
389.46
usd:
363.31
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A munkáspárti kormány a démoni fenevadhoz hasonló"

A démoni hétfejű fenevadhoz hasonlította Nagy-Britannia egyik püspük Gordon Brown kormányát, amiért az saját erkölcsi felfogását varrja a társadalom nyakába. Graham Dow nyilatkozatával egy új, a homoszexuálisok jogairól szóló törvény ellen tiltakozik.

A magas rangú egyházi vezető tavaly a Nagy-Britanniát sújtó pusztító árvizekről azt mondta: ez Isten ítélete az erkölcstelenségről. Graham Dow most az új, homoszexuálisok jogairól szóló törvény ellen emelte fel szavát, közölve, hogy az korlátozza a vallásszabadságot.

A püspök úgy fogalmazott: azzal, hogy a kormány az emberek nyakába varrja saját morális elképzeléseit, inkább a Jelenések Könyvének 13. fejezetében, nem pedig a Pál apostolnak a rómaiakhoz írott levelében ábrázolt hatalommá válik.

"És láttam, hogy a tengerből feljön egy fenevad, tíz szarva és hét feje volt, szarvain tíz korona, és a fejein istenkáromló nevek. Ez a fenevad, amelyet láttam, párduchoz hasonlított, lába, mint a medvéé, szája, mint az oroszláné: a sárkány átadta neki erejét, trónját és nagy hatalmát" - kezdődik a Jelenések Könyvének említett passzusa.

A vége így szól: "Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat."

Mégsem démonok?


Dow püspök rövid időn belül a második magas rangú egyházi vezető, aki súlyos kijelentéseket tesz Nagy-Britanniában: korábban a canterburyi érsek arról beszélt, hogy elkerülhetetlen bevezetni az iszlám jog, a sárija egyes tételeit az országban.

Carlisle püspöke később azt mondta: nem nevezte a kormány tagjait démonoknak, majd hozzátette, hogy a Jelenések Könyve ilyen szóval illette a Római Birodalmat. Graham Dow, mint mondta, azt akarta bemutatni, hogy mekkora a különbség rómaiakhoz írott levélben, illetve a Jelenések könyvében ábrázolt hatalom között.

Pál apostol ugyanis azt írja: "A felsőbb hatalom nem arra való, hogy a jótettől ijesszen el, hanem hogy a rossztól."

Graham Dow karizmatikus protestáns, aki komolyan veszi a démonokról szóló bibliai utalásokat. Az ördögűzés szakértője, mielőtt püspökk lett volna belőle, röpiratot fogalmazott, amelyben felsorolta a gonosz vagy ártalmas lelkek megnyilatkozásait: annak számította a dohányzást, sőt, azt is, ha valaki fekete ruhát visel.

A találkozón, amelyen súlyos szavai elhangzottak, az püspök bemutatott egy új könyvet is, amely szembeszáll a homoszexualitást liberálisan kezelő nézetekkel, majd arra bíztatta a katolikusokat, hogy bátran védjék meg hitüket, még akkor is, ha azért állandóan homofóbnak nevezik őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×