eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

A megalázott miniszterelnök - az év internetes nyertesei VI.

Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes nyerteseire. Talán különös lehet közéjük sorolni az év során többször is nyilvánosan megalázott ausztrál munkáspárti vezért, ám ha hozzátesszük, hogy Kevin Rudd azóta az ország kormányfője lett, talán érthetőbb a választás.

Az ausztrál ellenzéki Munkáspárt vezérét országában egészen nyárig kissé unalmas, érzéketlen fickónak tartották. Kevin Rudd megítélését - és elemzők szerint politikai sorsát - azonban alapvetően változtatták meg azok a hírek és videók, melyek a választási kampányban jelentek meg róla az interneten.

Az egész azzal kezdődött, hogy még az év elején a YouTube-on megjelent egy felvétel, amelyen a pártvezér - ne szépítsük - saját fülének tartalmát fogyasztja el egy unalmas parlamenti vita során.

Kevin Rudd az első kihívást politikailag túlélte, ám augusztus közepén kiderült: az erősen vallásos pártvezér egy 2003-mas New York-i látogatás során meglátogatott egy manhattani sztriptízbárt.

A Sunday Telegraph, a legnagyobb példányszámú ausztrál bulvárlap ráadásul azt is kiderítette, hogy Kevin Rudd olyan botrányosan viselkedett a Scores nevű mulatóhelyen, hogy onnan a társaságával együtt kidobták.

Közleményében a Munkáspárt elnöke elismerte, hogy ellátogatott a sztriptízbárba, de - mint írta - arra nem emlékszik pontosan, mi történt, mert túl sokat ivott. Bocsánatot kért azért, ha bárkinek kellemetlenséget okozott, írta, hozzátéve, hogy a feleségének azonnal bevallotta a botlását.

Októberben aztán jött az újabb internetes alázás, egy szatirikus rövidfilm formájában, melyen a politikust a kommunista kínai Mao elnökhöz hasoníltva mutatják be.

A mandarin nyelven egyébként folyékonyan beszélő pártelnökről a filmben a legrosszabb kommunista propagandához hasonlító mondatok hangzanak el. "A Nagy Rudd az elvek és a bosszú embere" - szól a film narrátora (természetesen mandarin nyelven, angolul feliratozva).


A választási kampány során aztán kiderült, hogy míg a megkérdezettek 34 százaléka látná szívesen meztelenül az ötvenéves Kevin Ruddot, addig hatvannyolc éves riválisára, John Howard miniszterelnökre mindösszesen 16 százalék voksolt.

November végén aztán kiderült, 11 év után változás lesz Ausztrália vezetésében, miután a parlamenti választásokon a Munkáspárt legyőzte a kormányzó Liberális Pártot.

Több szakember állítása szerint a többi között a két videónak köszönhetően is...

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×