eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szaúd-Arábiában 136 embert fejeztek le az idén

Vasárnap lefejeztek egy férfit Szaúd-Arábiában. A férfit azért végezték ki, mert fejbelőtt egy embert - jelentette be a rijádi belügyminisztérium.

A belügyi tárca közleményét a hivatalos szaúd-arábiai hírügynökség tette közzé. A dokumentum szerint a kivégzett férfit gyilkosság vádjában találták bűnösnek; azzal zárt le egy vitát, hogy agyonlőtt egy férfit Nadzsran városban.

Szaúd-Arábiában szigorú iszlám törvénykezés van érvényben, amelynek alapján a gyilkosokat, a kábítószer kereskedőket, a szexuális erőszakot elkövetőket és a fegyveres rablások tetteseit a nyilvánosság előtt végzik ki - egy karddal levágják a fejüket.

Az AP számításai szerint a vasárnapi a 136. lefejezés volt a királyságban - ez a szám sokkal magasabb, mint a korábbi években volt. Tavaly 38, egy évvel korábban pedig 83 embert végeztek ki ilyen módon.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×