eur:
390.96
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nagyon erős földrengés volt Chilében

Nagyon erő, a Richter-skálán mért 7,7-es földrengés sújtotta Észak-Chilét.

A chilei elnöki szóvivő első nyilatkozata szerint a jelek arra utalnak, hogy nincsenek sérültek, sem nagyobb károk, de azt már tudják, hogy Észak-Chile több városában megszakadt az áramszolgáltatás.

A rengés fészke az Andokban, Calama várostól 106 kilométerre nyugatra, 60 kilométer mélyen volt.

A mélyből hangos dübörgéssel kísért, "nagyon hosszan tartó és nagyon ijesztő földmozgást" az 1.260 kilométerre délre fekvő fővárosban, valamint Bolíviában és Peruba is érezték.

Calamában egy szemtanú azt mesélte, hogy úgy tűnt, mintha a szállodája egy úszó sziget lenne.

A chilei hatóságok nem adtak ki szökőárra vonatkozó figyelmeztetést, a Hawaiin lévő figyelő központ viszont igen, de ott is csak kisebb hullámokra számítanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×