eur:
388.89
usd:
371.12
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Anyagilag is megéri az olimpia szervezőbizottságában dolgozni

A 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának valamennyi tagja több mint 175 ezer fontot (63 millió forintot) keres évente - derül ki abból a felmérésből, amely a közszféra béreit vizsgálta.

A brit Adófizetők Szervezete nyilvánosságra hozta a 300 legjobban kereső köztisztviselő nevét és fizetését.

A listán szerepelnek a 2012-es ötkarikás játékokat előkészítő testületek vezetői is. David Higgins, az Olimpiai Kivitelezési Hatóság ügyvezető igazgatója 631 ezer fontot (227 millió forintot) keresett tavaly, míg a testület elnöke, Jack Lemley 611 ezer fontot (220 millió forintot).

A szervezőbizottság elnöke, korábbi kétszeres olimpiai bajnok atléta, Lord Sebastian 285 ezer fontos (100 millió forintos) fizetést kapott az elmúlt évben, valamint a pénzügyi, tervezési és ingatlanokkal foglalkozó igazgatók is 200 ezernél (72 millió forint) többet kerestek 2006-ban.

Az adatok annak fényében különösen érdekesek, hogy a 2012-es londoni olimpia költségvetését már többször módosítani kellett. Az eredetileg tervezetett 2,35 milliárd font négyszeresébe, 9,35 milliárd fontba kerül a játékok teljes költsége a brit adófizetőknek.

Az adatokból kiderül, hogy a közszféra legjobban keresőinek fizetése egy év alatt 12,8 százalékkal emelkedett, ami magasabb, mint az infláció.

A listát a brit posta ügyvezető igazgatója, Adam Crozier vezeti több mint egymillió fontos éves fizetéssel, és nyolcvanan keresnek negyedmillió fontnál többet.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×