eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ultramodern giccs avagy üveghotel London központjában

London nemcsak hagyományairól, hanem újításairól is híres: a Temze partján sétálva számos felhőkarcolót és futurisztikus épületet láthat a látogató. Ennek ellenére egy új, ultramodern szobor mégis kiverte a biztosítékot az újító városban.

A legújabb építmény, amelyet sokan máris csak üveghotelként emlegetnek, sárga, piros és kék színekben pompázik. A szobor ráadásul a Trafalgar téren kapott helyet, egy eddig üresen álló részen, nem messze a National Gallery-től és Nelson admirális szobrától.

A XXI. századi alkotás sokak szerint nem más, mint egy giccs, mint Las Vegas londoni reinkarnációja. Vannak, akik egyszerűen csak egy nagy rakás szemétnek értékelik, mások azt mondják: a Soho valamelyik sötét utcájában elférne, de hogy London egyik legimpozánsabb részére helyezték el, az felháborító.

Mások úgy vélik: ahhoz, hogy jól mutasson, naponta kellene letakarítani az üveglapokat, amelyeket a téren tanyázó galambok már célba is vettek.

Az alkotás ráadásul 270 ezer fontba, azaz majdnem 100 millió forintba került. A modern hotelhez hasonlító szobrot Thomas Schütte német művész alkotta meg.

Ha meg akarja nézni az alkotást, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×