eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hazudnak, lelépnek, csak hogy jó iskolába mehessen a gyerek

Hazudni, de még elköltözni is hajlandók a brit szülők annak érdekében, hogy gyerekük minél jobb állami iskolába kerülhessen be.

Az iskolás korú gyereket nevelő szülők fele hajlandó lenne elköltözni, és sokan közülük hazudni is azért, hogy csemetéjük jó színvonalú iskolába kerülhessen be: vallásosnak mondják magukat, holott nem azok, vagy éppen füllentenek arról, hol is laknak valójában - derült ki egy brit felmérésből.

Hét megkérdezett szülő közül egy azt állította: hamis információt adna meg, ha meg lenne győződve arról, hogy ez növeli gyereke felvételi esélyeit, 51 százalékuk pedig akár szedné is a sátorfáját, hogy egy jó iskola környékén keressen családjának új otthont.

Súlyosak lesznek a következmények


A szakértők szerint annak, hogy a szülők ilyen elkeseredett lépésekre szánják el magukat, hamarosan súlyos következményei lesznek.

"Az, hogy a szülők felkészülnek akár a költözésre is, azt mutatja, hogy nagy különbség van az egyes iskolák oktatási színvonala között" - jegyezte meg Bob Reitemeier, az egyik gyermekjóléti szervezet vezetője.

A költözés azonban csak a tehetősebbeknek adatik meg: a szerényebb körülmények között élő gyerekeknek szinte esélyük sincsen jobb iskolába kerülni, ez pedig megszilárdíthatja az egyes csoportok közötti esélyegyenlőtlenégeket.

Nincs elég jó színvonalú iskola

A konzervatívok szerint a kutatás eredménye azt bizonyítja, hogy a szigetországban nincs elég jó színvonalú iskola.

A kormány komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy lehetetlenné tegye a felvételi rendszer kijátszását, a szülők azonban mindent megpróbálnak, hogy a legjobbat szerezzék meg gyerekeiknek.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×