eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Videoüzenettel adott életjelet magáról egy Afganisztánban elrabolt német nő

Életjelet adott magáról egy afganisztáni magán televízióban vasárnap bemutatott videofelvételen egy német nő, akit előző nap raboltak el Kabul belvárosában.

A túsz, aki a képsorokon egy kis szobában ült a földön és haját fehér kendő fedte, Christina Barbara Maier néven mutatkozott be. Ezután felolvasott egy helyi - dari - nyelven írott levelet, miszerint jól érzi magát, és elrablói nem fenyegetik, majd a túszejtők követelését tolmácsolva "ártatlan foglyok" szabadon engedését kérte.

A felvételen feltűnt egyik fogva tartója is, akinek arcát fehér turbán takarta, csak szemét lehetett látni. A tört angolsággal beszélő férfi arra buzdította az asszonyt, hogy angolul és dariul egyaránt mondja el az üzenetet.

Az emberrabló közölte, hogy nem a tálibokhoz tartoznak és csoportja, "egy speciális hálózat" afgán fogságban lévő tagjainak elengedését követeli. Hozzátette, hogy a rabok nevét később hozzák a kabuli kormány tudomására magán televíziókon keresztül. "Más követelésünk nincs" -szögezte le.

A túsz felolvasott üzenetében arra kérte a berlini kormányt, hogy tegyen meg mindent azonnali kiszabadulása érdekében. Azonosításképpen közölte férje és apósa nevét is, és megmutatta személyi okmányait a kamerának.

A felvételt délutáni adását megszakítva sugárzó Tolo televízió nem közölte, hogyan jutott a videokazettához és azt sem tudni, mikor készült a felvétel.

A 31 éves nőt, aki az Ora Internationale keresztény segélyszervezet munkatársaként dolgozott Afganisztánban, Kabul kellős közepéről hurcolták el szombaton egy étteremből.

A videofelvételt egyelőre sem a német külügyminisztérium, sem az afgán kormány nem kívánta kommentálni.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×