eur:
394.6
usd:
354.91
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kiszámíthatatlan az elnök felesége

Hónapok óta first lady, egyelőre azonban úgy tűnik: Cécilia Sarkozy még nem tudja, milyen szerepet töltsön be elnök férje oldalán. Madame Sakrozy már visszautasította az amerikai elnök meghívását is, máskor azonban bekapcsolódik a nemzetközi politika irányításába.

A férje francia elnök lett egy olyan kampány után, amelyben a leendő first lady szinte egyáltalán nem jelent meg.

A közvélemény már májusban, a francia elnökválasztás előtt azt találgatta: vajon milyen államfőfeleség lesz Cécilia Sarkozy-ből. A hölgyről ugyanis szinte semmit nem tudtak a választók.

Cécilia 2005-ben öt hónapot az Egyesült Államokban töltött, ahol egy másik férfival élt. Később visszatért a férjéhez, ám nyilvánosan továbbra sem jelent meg az oldalán.

Nicolas Sarkozy ezt az időszakot úgy emlegette, mint élete legnehezebb szakaszát, amely szerencséjére már véget ért.

A francia lapok beszámolói szerint Cécilia részt vett a kampányban, de csak a háttérben játszott szerepet. Az újságok egy publicistával is összehozták az asszonyt, a férfi azonban tagadta, hogy bármi köze lenne Madame Sarkozy-hez.

Úgy tűnik, az elnökválasztás óta eltelt néhány hónap kevés volt ahhoz, hogy Cécilia eldöntse, milyen premiere dame-ja, milyen first lady-je akar lenni Franciaországnak.

Néha úgy viselkedik, mint akinek az lenne a célja, hogy élje tovább az eddigi életét és felrúgja a protokolláris szabályokat, máskor azonban eleget tesz ilyen jellegű kötelezettségeinek.

Előfordult például az, hogy a G8-ak csúcstalálkozóján azért hagyta faképnél a többi elnökfeleséget, hogy születésnapi partit szervezzen a lányának.

Az amerikai elnök családi ebédre szóló meghívását pedig torokfájásra hivatkozva utasította vissza, miközben másnap sokak szeme láttára barátaival vásárolgatott.

Máskor azonban bekapcsolódik a politikába. Nemrég például Líbiába utazott, hogy Kadhafi elnökkel tárgyalhasson a bolgár orvosok és nővérek szabadon bocsátásáról.

Egyelőre tehát úgy tűnik, nem találja a helyét elnök férje oldalán. A kormányforrások szerint őszre tisztázódik, hogy pontosan milyen first lady-je van Franciaországnak.

Címlapról ajánljuk
Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Este kiléphet a rakpartra a víz, útlezárások jönnek Magyarországon - Híreink kedden a dunai árvízről

Este kiléphet a rakpartra a víz, útlezárások jönnek Magyarországon - Híreink kedden a dunai árvízről

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban sújtja Közép-Európát és benne Magyarországot. Bécsben már utcákat öntött el a Duna, de Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is rossz a helyzet. Ausztriában és Csehországban több ember életét vesztette az áradások következtében. A lengyel kormány szükségállapotot hirdetett ki, és az Európai Unió segítségét kérte a katasztrófa kezeléséhez, Magyarország aktiválta az uniós mechanizmust. Kedd reggel Pozsonyban a Duna 950 centiméteren tetőzhet. Kedd reggel lezárták a Margitszigetet, estére a rakpartra is kiléphet a víz. Az OVF friss jelentése szerint a Szigetközbe lassan megérkezik az árvíz. A következő napokban a Dunán gyakorlatilag mindig lesz valahol tetőzés, Nagybajcsnál csütörtökön napközben tetőzhet a folyó, Budapesten ezt szombatra várják. Cikkünket folyamatosan frissítjük az árvízhelyzethez kapcsolódó hírekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×