eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kilenc tálib lázadó és öt rendőr halt meg erőszakos cselekményekben

Az afgán biztonsági erők harcban megöltek kilenc tálib lázadót Dél-Afganisztánban, Kandahár tartományban, később ugyanott egy út menti pokolgép robbanása kioltotta öt rendőr életét.

A tartomány rendőrségi főnökének tájékoztatása szerint Súravak körzetben afgán rendőrök és katonák vasárnap meghiúsították a vallási fanatikus táliboknak a helyi elöljáró rezidenciája ellen tervezett támadását, s a kibontakozó tűzharc után kilenc tálib holttestet számláltak össze.

A csetepaté után a körzet átfésülése közben az út mentén elhelyezett robbanószerkezetre futott egy rendőrségi jármű, és a robbanásban életét vesztette öt rendőr, további kettő megsebesült.

Az elmúlt két hónapban újra fellángolt az erőszak Afganisztánban. Idén eddig több mint 3700 emberéletet követelt a kormányellenes lázadás a közép-ázsiai országban. Az elsősorban a déli országrészt sújtó erőszak áldozatainak többsége a tálibok közül került ki.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×