eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Milliók életét lehetetlenítik el a pusztító áradások

Dél-Ázsiában Indiában, Bangladesben, Nepálban és Vietnamban már több mint 2000 ember halálát okozták a pusztító áradások.

A legfrissebb adatok szerint csak Indiában 1521 ember vesztette életét az árvizek miatt június óta. Az északkeleti országrészben fekvő Bihárban, a szubkontinens egyik legszegényebb szövetségi államában 13,8 millió embert sújt a természeti csapás, és 1,1 millió hektár mezőgazdasági terület kisebb-nagyobb hányada került víz alá.
Az északi Uttar Prades, az északkeleti Asszám és a keleti Orisza szövetségi államban 6,5 millió embert érintenek az áradások.

Az északi és az északkeleti országrészbe repülőgépekkel szállít élelmiszert a kormány a bajba jutottaknak, emellett 820 segélytábort állítottak fel, amelyek csaknem 550 ezer ember befogadására alkalmasak.

Bangladesben megközelíti a 350-et a halottak száma; az ország területének csaknem 40 százaléka van víz alatt.

Nepálban, ahol az ENSZ segélyakciót indított a természeti csapás 330 ezer áldozatának ellátására, legkevesebb 95 személy halt meg az utóbbi két hónap folyamán az áradásokban.

Vietnamban legkevesebb 45 halálos és 15 eltűnt áldozata van az áradásoknak. Több mint 40 ezer lakóházat öntött el az ár, a hajléktalanná váltak száma meghaladja a 100 ezret, akiknek megsegítésére több ezer katonát és rendőrt mozgósítottak.

Az ENSZ szerint több millió dollár segélyre lesz szükség a térségben földönfutóvá vált csaknem 30 millió ember legalapvetőbb ellátásához.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×