eur:
368.87
usd:
345.11
bux:
48358.59
2023. június 7. szerda Róbert

Sumákolás a megvert magyar diáklány ügyében

A Nyitrán megvert magyar nemzetiségű diáklány, Malina Hedvig ügyvédje szerint a járási ügyész elfogult, ezért újabb tiltakozást nyújtott be.

A pozsonyi Új Szó értesülése szerint Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasznica újabb tiltakozást nyújtott be a nyitrai járási ügyészségen.

A tavaly augusztusban megvert diáklány jogi képviselője ezzel az ügyészségi szóvivő kijelentésére reagált, miszerint azért nem adhatják ki a Malina Hedvig ellen folytatott nyomozás jegyzőkönyvét, mert nem adta le a védencétől kapott meghatalmazást. Az ügyvéd ezt cáfolta és hazugságnak nevezte.

Roman Kvasznica eddig védence blúzát és azt a borítékot sem kapta meg, amelyben a támadás után a lánynak visszaküldték az iratait, továbbá a rendőrségi kihallgatáson készült videofelvételt sem láthatta.

A rendőrség azzal utasította el a blúz és a boríték kiadását, hogy ezek fontos bizonyítékok, a videofelvételről pedig azt állítják, hogy csupán szolgálati célokra, belső használatra szolgál, ám ilyet a törvény nem ismer.

A törvények értelmében az ügyvédnek joga van betekinteni a jegyzőkönyv teljes anyagába, ám Roman Kvasznica már harmadik hónapja hiába kéri a diáklány ellen folytatott vizsgálat anyagait.

Az ügyvéd követeli, hogy vonják felelősségre azt a nyomozót, aki tavaly a nyomozást azzal zárta le, hogy az eset nem történt meg, továbbá kéri védence felmentését a hamis tanúzás vádja alól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Elfogyott az amerikai tőzsdefelügyelet türelme, és két nap alatt nekiment a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének és a legnagyobb amerikai kriptotőzsdének is. A vádak között szerepel az, hogy a cégek elmossák az amerikai és a külföldi szolgáltatások közötti határokat, több szolgáltatást vonnak össze egyáltalán nem konvencionális módon, összemossák a tőzsdék és az ügyfelek eszközeit, vagy hogy nem regisztrálják be a szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban. A kriptotőzsdék elleni mostani támadásoknak azonban van egy központi kérdése, mégpedig az, hogy vajon a kriptoeszközök olyan egyedi termékek, amikre egyedi szabályozásnak kellene vonatkoznia, vagy a már meglévő szabályozást kellene rájuk alkalmazni. Az eseményekre a tőzsdei árfolyamok is nagyot mozdultak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×