eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Szétesőben az iraki kormány

Irakban bojkottálták a Núri al-Máliki vezette kormány ülését a közel-keleti ország háború utáni első átmeneti kabinetjének vezetőjéhez, Ijád Allávihoz hű miniszterek. A politikusok közölték: a továbbiakban sem vesznek részt a kormány munkájában.

A miniszterek azután döntöttek a bojkott mellett, hogy a múlt héten a legnagyobb szunnita frakció kivonult a nemzeti egységkormányból.

Az indoklás szerint 4 hónapja számos kérést küldtek el a kormányfőnek, aki azóta sem válaszolt.

A kérések között szerepel, hogy függesszék fel a Szaddám Huszein volt elnök egykori Baasz Pártjának tagjai elleni vizsgálatot.

A szunnita kisebbség szerint a szervezet méltánytalanul lett a politikai tisztogatás célpontja.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×