eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Megengedhetetlen, hogy ilyen szép vidéken széttörd a kocsidat"

A román államfő szerint tönkreteszik az autókat a rossz állapotban lévő Kovászna megyei utak. Traian Basescu akkor beszélt erről, amikor szombaton meglátogatta a Kovászna fürdővárosban működő szívkórházat.

A Rompres állami hírügynökség tudósítása szerint Basescu szombaton Kovászna megyébe látogatott, s egyebek között megtekintette a szívkórházat. Az államfő élesen bírálta az ottani közutak állapotát, amelyek - mint fogalmazott - széttörik az autót.

Úgy vélte, hogy Kovászna megyének a természeti adottságok mellett egy valami még hiányzik, a jó minőségű úthálózat. "Megengedhetetlen, hogy ilyen szép vidéken széttörd a kocsidat" - nyilatkozta az államfő.

Romániában köztudott, hogy sokkal rosszabb állapotban vannak a közutak Erdélyben, de főleg Székelyföldön, mint például az ország keleti részén fekvő Moldvában.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőit többször is az a vád érte az elmúlt időben, hogy kormányzati pozíciójukból előnyben részesítik az erdélyi települések fejlesztési terveinek finanszírozását az állami költségvetésből.

Az érdekvédelmi szervezet szerint azért indokolt nagyobb figyelmet fordítani Erdélyre, s ezen belül Székelyföldre, mert ezt a régiót elhanyagolta a mindenkori román hatalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×