eur:
388.83
usd:
362
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Drámai történet: "Nem akarok meghalni!"

Minden idők egyik legnagyobb árvize sújtotta Anglia egyes részeit az elmúlt két hétben. A katasztrófában 15 ezer ház rongálódott meg, tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Sajnos az árvíznek voltak halálos áldozatai is: egy apa és fia akkor veszítette életét, amikor egy pincéből próbálták egy benzines szivattyú segítségével kiszivattyúzni a vizet és a gázoktól megfulladtak. Egy 19 éves fiút pedig az ár sodort el. Az ő történetét mesélte el egy házaspár, aki tanúja volt az utolsó perceknek.

A 19 éves Mitchell Taylor egy faágba kapaszkodva próbált meg ellenállni az áradó víznek hajnali 2 órakor. A fiúra Andy és Vicki Haines figyeltek fel, akik azonnal hívták a mentőhelikoptert, majd két barátjukkal mellig a vízben gázolva próbálták meg kimenteni a fiút.

Amikor azonban a mentőhelikopter megérkezett, a sötét miatt nem találta meg a 19 éves fiút. Pillanatokkal később a megmentésére siető emberek egy ág reccsenését, majd egy csobbanást hallottak.

"Mitchell egyfolytában azt kiáltozta: 'Nem tudok úszni. Kérem, segítsenek. Nem akarok meghalni'. A barátnőm, Angela azt mondta neki: "Tarts ki, minden rendben lesz'" - mesélte a pár hölgytagja, Vicki Haines.

"Hatalmas csobbanást hallottunk, majd azt kiabáltuk neki, hogy beszéljen hozzánk. Úgy is tett, de pár pillanat múlva már nem hallottunk semmit" - mondta az asszony.

Mitchell Taylor holttestét egy héttel azután találta meg egy mentőcsapat, hogy július 21-én bejelentették az eltűnését. A házaspár most azért kampányol, hogy vegyenek egy légpárnás mentőhajót a már többször is árvíz dúlta Tewkesbury-nek.

A 19 éves fiú halálának körülményeinek vizsgálatát szerdán kezdte meg a hatóság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×