eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Nem volt benzin a rendőrautóban, amikor üldözni akarták a drogdílert

Hogyan reménykedhetnek abba, hogy elkapják a szervezetten működő, gazdag drogbárókat, ha még egy megfelelő börtön sincs az országban? A többi mellett ilyen problémákkal kell szembenéznie Guinea-Bissau vezetőinek, akik azt akarják megakadályozni, hogy országuk Afrika elsőszámú drogelosztó országává váljon.

Guinea-Bissau jó példa arra, hogyan terjeszkednek Afrika nyugati felén a latin-amerikai kokainárusok.

Az ország életét a nyomor és a puccsok teszik még nehezebbé. A partvonalat lakatlan szigetek, öblök és mocsarak tarkítják, amelyek kitűnő búvóhelyet nyújtanak a csempészhajóknak.

Néhány szánalmat keltő történet jól ábrázolja az afrikai ország nehézségeit. Az igen szegény államban ugyanis reménytelen harcot vívnak a terjesztők megfékezésére.

Áprilisban 2,5 tonna kokain landolt egy katonai leszállópályán. Két katonát sikerült feltartóztatni, akik kocsijukban több mint 600 kilogramm kábítószert pakoltak be, a csempészet többi résztvevőjét, akiknél a drog nagyobb része volt, nem sikerült megállítani, a rendőröknek ugyanis nem volt elég üzemanyag az autójukban.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala megállapította, hogy a rendőrök erőn felül teljesítettek, hiszen életük kockáztatásával kapták el a két terjesztőt.

Előfordult olyan eset is, hogy egy apró falu lakói találtak egy tengeren úszó csomagot, amelyben számukra ismeretlen fehér por volt.

Az esetnek híre ment, mire megjelentek a forgalmazók, hogy visszavásárolják a csomagot.

Nemrég Szenegálban bukkantak a hatóságok olyan kábítószerre, amely Brazíliából származott, és Bissaun keresztül jutott el a szomszédos országba.

Az Interpol becslése szerint az Európába kerülő kokain csaknem egyharmada keresztülutazik Afrikán.
 
Guinea-Bissau ugyanakkor egy darabig még nehezen veszi fel a versenyt a gazdag drogbárókkal.

A szegénységre jó példa, hogy az országban még börtön sincs, hiszen az egyetlen ilyen célokat szolgáló épületet a polgárháborúban lerombolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×