eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Nagy-Britanniában radikális adóreformot javasolnak a toryk

Az adórendszer és a juttatások radikális újragondolásával állítsák meg a társadalom szétesését - javasolja a brit konzervatív párt volt vezetője. Ian Duncan Smith szerint Nagy-Britanniának évente 102 milliárd font plusz költséget jelentenek a társadalmi traumák.

Az utcákon bandákba szerveződő, egymást és másokat gyilkoló tinédzserek, lepusztult lakótelepek, ahol a kiérkező tűzoltókat megtámadják, szinte analfabéta, munkára alkalmatlan és az emberi érintkezés normáit nem ismerő lumpenrétegek, hétvégi alkoholizmus - ezek azok a társadalmi jelenségek, amelyek a brit konzervatív párt szerint évente csillagászati összegbe kerülnek az országnak.

Ian Duncan Smith volt pártvezér szerint egészen pontosan 102 milliárd fontba, ami forintban már szinte kifejezhetetlen.

A hatalmas összeg a családok szétesése, a bűncselekmények, és a rossz iskolai eredmények nyomán keletkező költségekből áll össze.

A politikus ezért a jóléti és az adórendszer radikális átalakítását sürgeti. Például azzal, hogy a házaspárok kapjanak évi 400 ezer forintnyi adókedvezményt. A gyermekgondozási segély pedig az első években legyen kifejezetten magas, érje el az akár évi egymillió forintnyi összeget is.

Cserébe viszont a későbbi években a támogatás jelentősen csökkenne. A politikus emellett sürgette, hogy fokozottan védjék a szegényebbeket az uzsorakölcsönöket ajánló cégektől.

Nem tudni, hogy Duncan Smith ajánlásaiból mennyi kerül be a konzervatív pártprogramba, ám miután Tony Blair és a Munkáspárt az utóbbi években szinte minden ötletüket kisajátította, a toryk most megpróbálnak "az együttérző konzervativizmus" szlogennel híveket szerezni.

Nagy-Britanniában ugyanakkor különösen magas a nem házasságban együtt élők aránya, és a kormány közölte: nem fog másokat segélyezni az ő sérelmükre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×