eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

A palesztin kormányfővel találkozott az izraeli külügyminiszter

Cipi Livni izraeli külügyminiszter Szalám Fajjád palesztin kormányfővel találkozott Jeruzsálemben vasárnap este, első ízben azóta, hogy június közepén hivatalba lépett az új palesztin kormány.

Mahmúd Abbász palesztin elnök, a Fatah vezetője menesztette a Hamász iszlamista mozgalom vezette kormányt, és Szalám Fajjádot nevezte ki a kabinet élére, miután a Hamász június 14-én fegyveresen átvette az ellenőrzést a Gázai övezet felett.

"A megbeszélés főként a Palesztin Hatóság helyzetéről és arról folyt, hogyan lehet javítani a palesztin területek lakóinak életkörülményeit az izraeli biztonsági érdekek egyidejű védelmével" - tudatta közleményben Cipi Livni hivatala.

Szálem Fajjád hivatala vasárnap közölte, hogy a kormányfő magas rangú izraeli vezetőkkel találkozik, akikkel a palesztin területeken bevezetett közlekedési korlátozások enyhítéséről és a palesztin foglyok elengedéséről akar tárgyalni.

Az izraeli kormány vasárnap jelentette be, hogy jóváhagyta a Fatah 250, Izraelben bebörtönzött tagjának szabadon bocsátását.

Az Arab Liga bejelentette, hogy a héten küldöttséget küld Izraelbe, hogy az arab békekezdeményezésről tárgyaljon - közölték arab és izraeli diplomaták.

A jordániai külügyminisztérium közölte, hogy Abdullal al-Hatíb jordániai és Ahmed Abul Geit egyiptomi külügyminiszter kedden Jeruzsálembe utazik, hogy Ehud Olmert kormányfővel, Cipi Livni külügyminiszterrel és Ehud Barak védelmi miniszterrel tárgyaljon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×