eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Slota pártja kemény ellenkampányt követel Malina Hedvig ügyében

Ján Slota magyarellenességéről elhíresült kormánypártja elvárja a szlovák külügyminisztériumtól, hogy, "kemény ellenoffenzívát" fejtsen ki a Malina Hedvig-ügyben folyamatosan a Szlovák Köztársaság belügyeibe beavatkozó magyar politikusok és a magyar sajtó ellen.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) megengedhetetlennek tartja, hogy a címzett magyar intézmények "ilyen mértékben megkérdőjelezzék egy másik tagország nyomozati szerveinek függetlenségét" - áll Ján Slota pártjának nyilatkozatában.

Tabajdi Csaba és Gál Kinga magyar EP-képviselők lépései - akik az "európai nőszervezetek" elé akarják vinni Malina Hedvig ügyét, s akik az ügyben a magyar kormányt is határozott fellépésre szólították fel - az SNS szerint a "provokáció és a szervezett szlovákellenes kampány jegyeit hordozzák".

Slotáék megítélése szerint ugyanebbe a képbe illenek a szlovákiai magyar kisebbség ellen indítandó állítólagos nyelvháborúról szóló hírek, nemkülönben az "érzékelhető asszimilációról szóló híresztelések", amelyek rendre a dél-szlovákiai "autonómiatörekvések tanácsának" létrehozásához hivatottak ürügyet szolgáltatni - áll a nyilatkozatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×