eur:
389.39
usd:
361.89
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Iskolás gyerekek vesztették életüket egy robbanásban

Robbanószerkezet lépett működésbe a szomáliai fővárosban pénteken imára tartó iskolás gyerekek közvetlen közelében; a detonációban legkevesebb öt gyerek életét vesztette.

Szemtanúk szerint a 7-12 éves gyerekcsapat egyik tagja vette észre az út mellett letakarva heverő robbanószerkezetet Mogadishu egyik északi városrészében. Felemelte a földről, majd a köré sereglő diáktársak egyike kikapta a kezéből és a falhoz vágta. Ekkor következett be a robbanás, amely darabokra szaggatott több testet, s az egyik 16 éves lánynak tőből leszakította az egyik lábát.

A detonáció egyes források szerint öt, más értesülések szerint hat halálos áldozatot követelt, heten megsebesültek, közülük többeknek az állapota válságos.

A szomáliai fővárosban folyamatosan feszült a légkör azóta, hogy december végén kiűzték onnan az iszlamista törzsi fegyvereseket. Az iszlamisták rendszeresen merényleteket hajtanak végre Mogadishuban az átmeneti kormány, az etióp hadsereg és a Szomáliába vezényelt afrikai békefenntartó erők (Amisom) katonái ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×