eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megkegyelmezett Bush az alelnök munkatársának

Az amerikai elnök enyhítette a Dick Cheney alelnök egyik volt közeli munkatársára az igazságszolgáltatás akadályozása miatt kiszabott büntetést. George Bush rendeletével felmentette Lewis Libbyt a rá június elején kiszabott két és fél évi börtönbüntetés alól.

Az enyhítés nem érinti a 250 ezer dolláros pénzbírságot, valamint a bíróság által kiszabott két évi próbaidőt. Az elnök az enyhítés bejelentésekor arra hivatkozott, hogy túlzásnak tartja a kiszabott büntetést.

Lewis Libby a bírósági ítélet szerint egy Irakról szóló vizsgálatot akadályozott 2003-ban az úgynevezett "Spygate"-ügyben. Ennek lényege, hogy valaki felfedte egy CIA-ügynök személyét, ami súlyos bűncselekménynek számít az Egyesült Államokban. Lewis Libby a kiszivárogtató kilétének felderítésével megbízott vizsgálóknak hazudott.

Az 56 éves volt fehér házi tanácsadó fellebbezett az ítélet ellen; börtönbe azért kellett volna vonulnia, mert a bíróság elutasította, hogy a jogerős döntésig szabadlábon maradhasson.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×