eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jó tanácsok a montengrói tengerpartra indulóknak: Horvátország felé érdemes kerülni

Figyelmeztetés vagy inkább jó tanács a montenegrói tengerpart felé igyekvő autósoknak: ajánlatos a hosszabb, Horvátországon át vezető szakaszt választani, mert a Szerbián át közlekedőket teljes káosz várja a szerb-montenegrói határon.

Rövidebb a Szerbián át vezető szakasz a montenegrói tengerpart felé, ám a szerb-montenegrói határátkelőt érdemes a gyengébb idegzetűeknek elkerülniük.

A kamionosoknak gyakran 20-25 órán keresztül kell várakozniuk. A montenegrói határon az egészségügyi felügyelőség két műszakban, 8 és 12 óra között, valamint délután 3 és 6 között dolgozik, amelyik teherszállító ezt lekési, annak az út szélén kell megvárnia a másnap reggelt.

A felsorakozó kamionok alaposan megnehezítik az autók haladását is, amelyek csak lépésben tudnak közlekedni a határátkelő előtt, és az 5-10 percig tartó ellenőrzés ellenére is órákat veszítenek.

A belgrádi sajtó szerint a legnagyobb gond az egyéves montenegrói köztársaság vámosaival és a határszervekkel van, ugyanis vagy nem értik munkájukat, vagy szabotálják azt, mert lassan és alaposan dolgoznak.

A számítógépet kezelő tisztviselők minden utas és autó adatait feljegyzik, ez pedig lassan megy, ezért érdemes a montenegrói terngerpartra a Horvátországon át vezető szakaszt választani, amely ugyan hosszabb, de Splitig sztráda vezet.

Hanganyag: Nagy Nándor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×