eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Tőletek nem kell a kártérítés!"

Elutasították a kormány kártérítési ajánlatát a tavalyi elefántcsontparti mérgezési botrány kárvallottjai. A 16 halálos áldozat családjának 200-200 ezer dollárt, a betegeknek még kevesebbet ajánlottak.

Az áldozatok rokonai cinikusnak nevezték és elutasították az ajánlatot, mert annak összege a felét sem éri el annak a pénznek, amelyet a kabinet kap a holland cégtől, amely a halálos szennyezést okozta.

A mérgező hulladékot a holland cég előbb Nigériába akarta szállítani, ott azonban a hír akkora botrányt okozott, hogy végül új helyszínt kellett keresni. Egy elefántcsontparti cég vállalta a hulladék kezelését.

A hulladékot tavaly augusztusban rakták le Abidjan közelében - két héten belül pedig már jelentették az első megbetegedéseket.

Az áldozatok fel vannak háborodva, hogy a felajánlott kártérítés kétharmad részét nem ők, hanem a helyi hatóságok kapják az egészségügyi hálózat fejlesztésére és a kármentesítésre. Szerintük a betegeknek felajánlott 4000 dollár körüli összeg még arra sem elég, hogy az orvosi számlákat kifizessék.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×