eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mad Max visszavág

Úgy néz ki, mint ha Mel Gibson gyilkolta volna vele a rossz fiúkat a Mad Max sorozat valamelyik részében, pedig a brit hadsereg fejlesztette ki, hogy megvédje a tálibok és az iraki lázadók elleni katonákat. A négytonnás monstrum a jövő év elején kerülhet a frontra.

Az Afganisztánban és Irakban harcoló brit katonák sokat panaszkodtak, hogy a Land Rover terepjárók nem védenek megfelelően a bombák ellen - ezért fejlesztették ki az új könnyűpáncélost, amely akár 80 mérföldes (129 kilométeres) óránkénti sebességre is képes.

A brit védelmi minisztérium már 130 darabot rendelt meg a bestiából. A felszereléshez tartozik többek között egy gránátvető, amelynek a hatótávolsága egy mérföld (1,6 kilométer), valamint egy hasonló hatótávolságú, 7.62 mm-es gépágyúval, amelyből percenként 750 golyót lehet kilőni.

A Supacat motorja 5,9 literes turbó dízel, az autó pedig 4 személyes.

A szuperjárgányt különösen az afganisztáni Helmand tartományban járőröző brit katonák várják már nagyon, arrafelé ugyanis gyakorlatilag nincsenek utak.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×