eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kitört a botrány a gúnydal miatt - hallgassa meg!

Az elnökségre pályázó demokrata politikust, Barack Obamát kifigurázó dalt sugárzott műsorában az egyik legnépszerűbb amerikai rádiós műsorvezető, Rush Limbaugh.

A republikánusnak tartott rádiós a jól ismert Paff, a bűvös sárkány mintájára és dallamára készítette el a "Barack, a bűvös fekete" (Puff the Magic Negro) című felvételt, amelyet többször is lejátszott.

Az 56 éves műsorvezető elmondta: célja az volt, hogy kigúnyolja a liberális amerikai sajtót.

"A dal egy paródia, amellyel szórakoztatni kívántam a hallgatókat" - tette hozzá.

Rush Limbaugh emlékeztetett, hogy a rasszistának tartott kifejezést nem ő találta ki, a Los Angeles Times egyik március cikkének is ezt a címet adták.

Az elnökségre pályázó illinois-i szenátor, Barack Obama kampánycsapata bugyutának nevezte a dalt. A politikus kiemelte: ő maga nem hallotta a felvételt, de már sokat hallott róla.

Az amerikai médiát ellenőrző szervezet szóvivője reagálásában kiemelte: semmilyen különbséget nem lát Limbaugh és az egy hónappal ezelőtt rasszista kijelentése miatt kirúgott Don Imus esete között.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×