eur:
396.82
usd:
359.65
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Számítógépet újabb egymilliárd embernek!

Új kezdeményezésével a Microsoft három dollárért (mintegy 550 forint) kínál olyan programcsomagot a fejlődő országoknak, amely kielégíti a kezdő felhasználók igényeit, és főleg oktatási célokra alkalmas.

A program az amerikai óriásvállalat hosszú távú stratégiájába illeszkedik, amelynek célja, hogy 2015-re egymilliárd új számítógép-felhasználó legyen.

A fejlődő országok kormányai akkor juthatnak hozzá a kedvezményes szoftvercsomaghoz, ha új számítógépeket állítanak üzembe az iskolákban.

A Bill Gates Microsoft-elnök által Pekingben meghirdetett stratégia célja, hogy mielőbb elérhetővé tegye a számítógép nyújtotta előnyöket minél több ember számára. A világon jelenleg hat emberből mindössze egy használ PC-t.

A szóban forgó programcsomag része a Windows XP Starter Edition, a Microsoft Office Home and Student 2007, néhány más oktatási szoftver mellett.

A három dolláros csomagot 2007 második felében kezdik el értékesíteni a fejlődő országok kormányainak.

"Ez nem filantróp gesztus, üzletről van szó" - jelezte egyértelműen Orlando Ayala, a Microsoft munkatársa a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

Laptopokat a gyermekeknek


Nem a Microsoft kezdeményezése az egyetlen, amely a világban egyre mélyülő digitális szakadék áthidalására tesz kísérletet.

A "laptopot minden gyermeknek" program keretében olcsó, ugyanakkor tartós számítógépeket igyekeznek eljuttatni a fejlődő országok iskoláskorú gyermekei számára.

A tervek szerint nyáron ötmillió laptopot kezdenek el szállítani. Eddig más államok mellett Argentína, Brazília, Uruguay, Líbia, Nigéria, Ruanda, Pakisztán és Thaiföld kormánya írta alá a szerződést.

A cél, hogy 100 dollárért adhassák a kézi számítógépek darabját.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×