eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Nincs esélye az álompárnak

Nem hajlandó vállalni az alelnök-jelöltséget Hillary Clinton mellett a demokraták másik favoritja, Barack Obama szenátor. Az ellenkező felállás lehetőségét viszont nem zárja ki.

A Demokrata Párt stratégái hiába ábrándoznak a Clinton-Obama álompárosról: az illinoisi szenátor David Letterman televíziós műsorában nyilatkozva kizárta, hogy az egykori first lady alelnök-jelöltje legyen a 2008-as választáson.

"Nem indulok a második helyért" közölte Barack Obama, aki a showman felvetésére, miszerint ez lenne a nyerő páros, visszakérdezett: "De milyen felállásban?"

Barack Obama a múlt héten megrázta az amerikai politikai életet, amikor bejelentette: az év első három hónapjában 25 millió dollárt gyűjtött a kampányára. Ez az összeg már elég arra, hogy fiatalsága és viszonylagos tapasztalatlansága ellenére reális eséllyel induljon a Fehér házért folyó versenyben.

A szenátor meggyőzően szerepelt a választási szempontból igen fontos műsorban, csípős humorral riposztozott Letterman megjegyzéseire. Bevallotta, hogy két kislánya nem fogadta túl lelkesen elnökjelölti ambícióit, a feleségét pedig már most zavarja, hogy keveset van otthon. "Máris első férjemnek hív, és ez nem nagyon tetszik nekem" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×