eur:
385.35
usd:
355.04
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Megsokszorozzák az iráni kapacitást

A korábban tervezettnél lényegesen több, csaknem 50 ezer urándúsító centrifuga üzembe helyezését tervezi a natanzi létesítményben - közölte az ország atomenergetikai szervezetének vezetője.

Golamreza Agazadeh azután beszélt erről, hogy hétfőn Teheránban megkezdték a nukleáris fűtőanyag ipari mértékű előállítását.

Ali Laridzsáni, az ország atomprogramja ügyében illetékes főtárgyaló tegnap még azt közölte: háromezer urándúsító centrifuga üzembe helyezése kezdődött el.

Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő megismételte: országa békés célokra kívánja felhasználni az atomenergiát.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa eddig két határozatban vezetett be büntetőintézkedéseket Iránnal szemben, amiért a teheráni vezetés nem függesztette fel az urándúsító tevékenységet.

Nyugati szakértők úgy vélik: háromezer centrifugával Teherán egy éven belül atombomba előállításához elegendő mennyiségű dúsított uránnal rendelkezhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×