eur:
395.94
usd:
358.6
bux:
72114.16
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Heves harcok Irakban, az áldozatok száma bizonytalan

Az iraki Ramádiban 12 ember meghalt és több mint 30-an megsebesültek, amikor felrobbant egy autóba rejtett pokolgép a helyi rendőrség egyik épületénél. Az öngyilkos merénylő klórgázt tartalmazó robbanószerkezetet használt.

Közben egy ember meghalt, tizenkilenc megsebesült, amikor összecsaptak egymással a Mahdi hadserege nevű radikális síita milicisták és az amerikai erők Díváníjában. Azt egyelőre nem tudni, hogy a halálos áldozat amerikai vagy iraki volt-e.

Egy állítólagos szemtanú azt mondta külföldi tudósítóknak, hogy öt, a siíta milíciához tartozó holttestet és számos sebesültet látott az összecsapások után.

A Muktada asz-Szadr vezette radikális síita mozgalom díváníjai irodájának egyik tagja szerint legalább harminc civil vesztette életét a csatározásokban, s az amerikai hadsereg három páncélozott járműve kiégett.

A harcok azután kezdődtek, hogy az iraki biztonsági erők és az amerikai hadsereg katonái házkutatásokat kezdtek a térségben és több feltételezett terroristát őrizetbe vettek.

A Muktada al-Szadr radikális hitszónokhoz hű Mahdi hadserege és az amerikai erők között az utóbbi időben egyre gyakoribbak az összecsapások a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai frontvonalak közül most Kupjanszknál erősödtek fel a harcok, a szektorban jelentős területi győzelmeket értek el az oroszok. Közben a hétvégén két NATO-tagországban is úgy érzékelték a hatóságok, hogy orosz eszközök léptek be a légtérbe illetéktelenül, majd ott is csapódtak a Földbe. Románia és Lettország is megtette a szükséges intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×