eur:
394.67
usd:
356.87
bux:
72275.98
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Lerombolták a magányos ellenállás szimbólumát Kínában

Kínában lerombolták azt a házat, amely magányos ellenállás példaképévé vált az utóbbi időben.

A ház egy óriásberuházás területén állt, egy új városrész kiásott alapjának közepén állt egy tíz méter magas "szigeten".

Az 51 éves Jang Vu azután adta fel ellenállását, hogy sikerült megegyeznie a kivitelezővel.

A férfi a hétvégén már csak kötélen tudott felmászni házába, amelynek ablakából egy kézzel írt molinót lógatott ki a következő szöveggel: "A polgárok jogos birtokát nem szabad megsérteni".

Jang Vu és felesége 2004 óta harcolt a területet felvásárló befektetőkkel. Nem voltak hajlandók elfogadni sem a házukért ajánlott összeget, sem azt, hogy ha felépül az új városrész, annak egyik házába beköltözhetnek.

Az új épületben két felsőbb emeletet ajánlottak nekik, a férfi azonban nem volt elégedett: alsóbb szintre költöztek volna, ahol felesége saját éttermet szeretett volna nyitni.

A férfi azzal érvelt, hogy a törvény az ő oldalukon áll, főleg azóta, hogy a kormány nemrég elfogadta a kommunista ország első tulajdonjogi törvényét, amely azonban csak októbertől lesz hatályos.

A kínai média is a tiltakozó férfi mellé állt. A China Daily azt írta: "Ha a kormány nem tiszteli az emberek jogait ebben az esetben, akkor kérdés, hogy mit történik majd a polgárjogok, az ingatlanok fejlesztése és a vezetés érdekeivel."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×