eur:
385.84
usd:
354.7
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Fehérnemű-modellek segítségével kötött üzletet a brit hadiipar

A Sunday Times című hetilap riporterei felderítették, hogy a legnagyobb brit hadiipari cég, a BAE, két gyönyörű fiatal színésznőt szerződtetett, egy szőkét és egy barnát, abból a célból, hogy a Londonban megrendelésekről tárgyaló szaud-arábiai herceg és kísérete, szépségüktől elolvadva biztosan megkösse a szerződést 150 Hawk és Tornádó típusú, sugárhajtású harcigép megvásárlására, 40 milliárd fontsterling értékben.

A BAE fizette a lányok lakbérét, a községi adójukat és állta a hitelkártya vásárlásaik költségét, még nyelviskolába is beíratta Anouska Bolton-Leet és Karajan Mallindert.

Anouska pályája korábbi szakaszában fehérnemű-modell volt, de újabban tévé-színésznő. A talán még nála is csinosabb Karajan Mallender kisasszonnyal rendszeresen ellátogattak a tárgyalások idején a londoni Carlton Tower szálló tizennyolcadik emeletén a tárgyalóküldöttség vidám partijaira és győzködték a szaudi uralkodóval rokonságban álló Turki bin Nasszer herceget, hogy vásároljon minél több Tornádót.

Persze a mulatságok költségét is a BAE állta, és a cég fizette a naponta 12 ezer fontba kerülő, tetőteraszos lakosztályt a Carltonban.

Nem mintha Turki herceg a saját zsebéből nem tudta volna állni a cehhet, hiszen kétszáz autója van, hatalmas jachtja és saját Boeing 707-es magán repülőgépe. De fontos volt a megkötendő üzlet szempontjából, hogy jól érezze magát Londonban. Ezért kellett bevetni a két hölgyet is.

A brit rendőrség korrupcióellenes osztálya nem szereti az ilyen ügyleteket, és vizsgálatot indított az ügyben. Ezt azonban az igazságügyminiszter utasítására leállították.

A miniszter a parlamentben indokolta meg, miért szakíttatta félbe a vizsgálódást. Mint mondotta, az ügy részleteinek feltárása ellenkezik a nemzeti érdekekkel. Nem is csoda, hiszen a megkötendő üzlet értéke 40 milliárd angol font...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×