eur:
394.17
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Kiábrándult az elnökből

George Bush újjáválasztásának fő stratégája is elvesztette hitét az amerikai elnökben annak iraki politikája miatt, és ennek nyilvánosan is hangot adott egy vasárnap megjelent interjúban.

A beszélgetést közlő The New York Times szerint Matthew Dowd az egyik legfontosabb személy Bush belső köreiből, aki szakított vele.

Dowd azt mondta, hogy Bushnak tudomásul kell vennie az amerikaiak kiábrándultságát a háborúból, és most már egyet ért John Kerry szenátorral, Bush 2004-es ellenfelével, hogy vissza kell vonni a katonákat Irakból.

Ha az amerikai közvélemény azt mondja, hogy elege van valamiből, akkor a vezetőinknek meg kell érteniük, mit akar - jelentette ki Dowd.
A stratéga amiatt is bírálta a kormányzatot, ahogy a 2005-ös Katrina hurrikán következményeit kezelte, de azért is, mert nem volt hajlandó találkozni Cindy Sheehannel, aki elvesztette a fiát Irakban, és tüntetést szervezett Bush birtokánál.

Végül arra a következtetésre jutottam, hogy ezek a különböző dolgok összeadódnak. Ez nem ugyanaz, nem az a személy, akire gondoltam - mondta Dowd.

A kormányzatból korábban már néhány más személy is hasonló nézeteket hangoztatott, de Dowd az első ember, aki Bush híresen lojális belső köréből nyilvánosan szakít vele - áll a New York-i lapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×