eur:
385.65
usd:
354.22
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Pisztolyért számítógépet ad a rendőrség

Számítógépet vagy játékkonzolt ad a mexikóvárosi rendőrség azoknak, akik nagy kaliberű fegyvert adnak le náluk. A rendőrök remélik, hogy ezzel gátat tudnak vetni a városban tomboló erőszaknak.

A kedden indított programban a nagy kaliberű fegyverekért cserébe számítógép jár, a kisebbekért készpénz vagy Xbox játékkonzol.

A mexikói főváros nemrégiben megválasztott polgármestere nem habozott, azonnal megkezdte a kaotikus város megtisztítását: bűntanyákat zárnak be és leszerelik a város egyes keskeny utcáit eltorlaszoló illegálisan felépített bódékat.

A polgármester követi az új konzervatív elnök, Felipe Calderon elképzeléseit, aki december óta több államba is bevetette a katonaságot a kegyelmet nem ismerő drogbandák ellen. Tavaly a kábítószer-kereskedő csoportok összetűzéseiben csaknem kétezer ember halt meg.

Tepitóban sikeres

A múlt hónapban a rendőrség razziát tartott Mexikóváros Tepito nevű városrészében. Egy bérházban működő kábítószerelosztó-központra csaptak le, amelyet a helyiek csak "Az Erőd" néven emlegetnek.

A rendőrség a csereakció első felében száz darab, a Microsofttól ajándékba kapott programokat futtató, 769 dollár (több mint 140 ezer forint) értékű számítógépet ad majd ki. Az első napon 17 fegyvert adtak le, 12-t Tepito városrészből.

Ha a program sikeresnek bizonyul, a rendőrség kiterjeszti az akciót más, hasonlóképpen veszélyes városrészekre is.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×