eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Vegyi támadás Irakban

Klórszállító tartálykocsikkal intéztek támadást lázadók a nyugat-iraki Fallúdzsa egyik kormányzati épülete ellen - közölte az amerikai hadsereg.

A robbanásokban 15 iraki és amerikai katona sebesült meg, sokan szenvedtek mérgezést a felszabaduló klórgáztól.

"Számos iraki katonát és rendőrt ápolnak a klórgázmérgezésre jellemző légzési nehézségekkel, émelygéssel, bőrirritációval és hányással" - áll az amerikai erők közleményében.

Az összehangolt támadásnak, amelyben a lázadók aknavetőket és kézi fegyvereket is bevetettek, a közlés szerint nincs halálos áldozata sem az iraki, sem az amerikai katonák között.

Shawn Mercer hadnagy amerikai szóvivő szerint a sebesültek egy része súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

Az amerikai közlemény szerint az iraki katonák, illetve rendőrök még időben észlelték mindkét, tartálykocsival érkező öngyilkos merénylőt, és tüzet nyitottak rájuk, aminek következtében a teherautók felrobbantak, mielőtt elérhették volna az amerikai támaszpontot.

A szerdai klórgáztámadás a nyolcadik ilyen terrorcselekmény volt január 28. óta, amikor az iraki rendőrség gyorsreagálású erői ellen elkövetett ramádi merényletben 16 ember halt meg. Legutóbb március 17-én történt egyszerre három ilyen támadás Ramádi, illetve Fallúdzsa közelében.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×