eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Teherán feszíti a húrt

A Perzsa-öbölben elfogott brit haditengerészek azonnali szabadon bocsátását sürgeti a NATO főtitkára és az Európa Unió tagországainak kül- és biztonságpolitikai képviselője.

Jaap de Hoop Scheffer és Javier Solana közös sajtótájékoztatóján azt mondta: Nagy-Britannia számíthat a nemzetközi szervezetek szolidaritására.

Az iráni hatóságok pénteken fogtak el 15 brit haditengerészt az iraki-iráni határon húzódó Satt-el-Arab folyó torkolata közelében.

Teherán szerint a Forradalmi Gárda egységei iráni területen tartóztatták fel a brit katonákat, London viszont határozottan állítja, hogy tengerészgyalogosai iraki felségvizeken hajóztak.

Az iráni külügyminiszter helyettese azt mondta: kihallgatják, és felelősségre vonják a brit katonákat.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×