eur:
385.3
usd:
354.89
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Kínos helyzetben az igazságügy-miniszter

Igencsak kínos perceket élt át az amerikai igazságügyi miniszter a törvényhozásban, miután három befolyásos szenátor szavahihetőségét is megkérdőjelezte a közelmúltban elbocsátott nyolc szövetségi ügyész nagy vitát kiváltó elbocsátását illetően.

Miközben újabb két demokrata honatya csatlakozott azoknak a listájához, akik Alberto Gonzales távozását követelik, egyes republikánus képviselők is sürgették Bush elnököt, hogy tegye lehetővé saját, közvetlen munkatársainak vallomástételét is az ügyben.

Ha ez megvalósul, az nem kevesebbet jelent, mint hogy a Fehér Ház tisztviselőinek tanúkihallgatáson kell majd részt venniük az ügyészek elbocsátása ügyében.

A sokat támadott igazságügy-miniszter kétéves megbízatásának legkeményebb próbatételével néz szembe, miután nyilvánosságra kerültek olyan dokumentumok, amelyekből kiderül, hogy sokkal több köze van az ügyészek eltávolításához, mint korábban állította.

A demokraták azzal vádolják az igazságügyi tárcát és a Fehér Házat, hogy politikai "tisztogatást" hajtott végre az ügyészek körében.

A Bush-kormányzat azzal védekezik, hogy az elbocsátások nem kifogásolhatók, hiszen a szövetségi ügyészek politikai kinevezettek.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×