eur:
389.54
usd:
361.91
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Indonéz repülőgép-szerencsétlenség: 49 halott

Legkevesebb 49-en vesztették életüket abban a repülőgép-szerencsétlenségben, amely szerda reggel történt az indonéziai Yogyakarta repülőterén. A kigyulladt gépből 93 embert kimentettek.

Legkevesebb 49 halálos áldozata van annak a repülőgép-szerencsétlenségnek, amely szerda hajnalban történt. A gép a Jáva szigetén lévő Yogyakarta repülőterén leszállás közben lezuhant, majd kigyulladt.

A gép utasterében 48 holttestet találtak eddig, míg a 49. áldozat a kórházban halt meg. A mentőalakulatok 93 utast ki tudtak menekíteni a gépből. Az Antara indonéz hírügynökség értesülése szerint a repülőn a 7 fős személyzettel együtt 140-en utaztak.

Közben Canberrában egy külügyminisztériumi szóvivő közölte, hogy az utasok között ausztrál kormányilletékesek, diplomaták és újságírók is voltak, akik Alexander Downer külügyminiszter e heti indonéziai látogatása miatt utaztak a szigetországba. A tájékoztatás szerint az ausztrál diplomácia irányítója nem utazott a gépen.

A hatóságok beszámolója szerint a katasztrófát az okozta, hogy a Jakartából érkező Boeing 737-es gép orrfutójánál leszállás közben tűz csapott fel, majd a repülő lángba borult és törzse kiégett.

A szerencsétlenül járt légi jármű a Garuda indonéz állami légitársaság tulajdona volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×