eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sokkoló fotók és videó a nyitranováki robbanásról!

A szlovák kormányfő szerint valószínűleg nem terrortámadás okozta a pénteki nyitranováki robbanást, amelynek során három ember meghalt, negyven pedig megsebesült egy katonai muníciót hatástalanító üzemben.

Robert Fico a szlovák közszolgálati televízióban azt mondta, hogy a

szándékos támadás lehetőségét a helyszínen vizsgálódó titkosszolgálati szakemberek zárták ki. Utalt rá, hogy az eltűnt személyek már nem kerülhetnek elő élve. Hozzátette, hogy a szerencsétlenül járt emberek családját bőkezűen kártalanítja a szlovák kormány.

A felrobbant üzem egyik tulajdonosa a szlovák védelmi tárca. Ennek ellenére polgári alkalmazottakat, sőt nőket is foglalkoztatnak, akiknek munkáját katonák felügyelték. Sajtóhírek szerint a helyszínen vizsgálódó

<

Órákig gomolygott a füstoszlop
(fotó: SME)

szakemberek utólag ezt helytelenítették, ami azt jelentheti, hogy a balesetet esetleg a robbanóanyagok szakszerűtlen kezelése idézhette elő.

A védelmi miniszter is hasonlóan nyilatkozott. Frantisek Kasicky szerint a robbanást feltehetően technológiai hiba okozta.

A tárcavezető nem érzi magát felelősnek, a tragédia után mégis felajánlotta a lemondását, amit azonban Robert Fico nem fogadott el.


A katasztrófa után helikopterről videófelvétel készült a helyszínről. Kattintson ide és nézze meg!

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×