eur:
389.02
usd:
361.2
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Vizsgálják az őssejtek illegális orvosi felhasználását

Ukrajnában ügyészségi vizsgálat indult a halott magzatokból nyert szövetek és őssejtek állítólagos illegális orvosi felhasználása miatt.

A hatóságok azzal gyanúsítanak egy orvost, hogy betegeknek embrionális vérmintákat és szöveteket ajánlott fel anélkül, hogy erre felhatalmazása lett volna.

Egy másik orvos ellen azért indítottak büntetőeljárást, mert ajándék fejében emberi szövetek hozzáadásával előállított gyógyszert adott egy betegének.

Az ukrán főügyészség hivatala ugyanakkor azt is közölte: nem találtak bizonyítékot azokra a sajtóértesülésekre, amelyek szerint árvákból operáltak ki különféle szöveteket és szerveket.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×