eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A miniszterelnököt cikizi a sláger - nézze meg Ön is!

Pillanatokon belül a brit slágerlista legjobb 10 dala közé kerülhet az Ugly Rumours együttes békedala, melyet egy háborúellenes felvonuláson népszerűsített a banda. Külön érdekesség, hogy a banda Tony Blair brit miniszterelnök kamaszkori együttesének nevét viseli és a dal is a brit miniszterelnöknek szól.

A kora tavasz egyik legnagyobb slágerének ígérkezik az Ugly Rumours (Mocskos pletykák) zenekar Edwin Starr's War (What Is It Good For) című dala, amely a háború értelmét kérdőjelezi meg.

Az előadók (akik egyébként szándékosan Tony Blair ifjúkori együttesének nevét vették föl) egy szombati békefelvonuláson szólították fel a résztvevőket, hogy töltsék le a számot mobiljaikra, ezzel üzenve az iraki háborúban tevékeny részes brit miniszterelnöknek.


A szám producere, Ben Gray azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a dallal szerették volna elérni azt a réteget, amely a békemenetek helyett inkább a televíziós sorozatokat választják.

"A különböző felvonulásokról és menetekről könnyű nem tudomást venni, de egy sláger esetében mindenki az abban szereplő témáról beszél" - mondta Ben Gray.

Márciusban lesz az iraki háború kezdetének negyedik évfordulója, ami a producer szerint nagyszerű alkalom lenne: "képzeljék el, milyen üzenetet küldene a világnak, ha ez a szám állna a slágerlista élén az évforduló idején".

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×