eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A karácsonyi partin rúgták ki a főnököt

Előbb a botránykönyv kiadását fúrták meg, most pedig kirúgták a kiadó vezetőjét, ráadásul a vállalat karácsonyi partiján - Judith Regan már nem dolgozik Rupert Murdoch cégénél.

A HarperCollins kiadó vezetőjének elbocsátását bejelentő szűkszavú közleményt Rupert Murdoch News Corporation vállalatának négyezer fős manhattani karácsonyi partiján hozták nyilvánosságra. (A HarperCollins a News Corporationhöz tartozik).


Judit Regan elbocsátása nyilvánvalóan összefügg OJ Simpson tervezett könyvével, amelyben az egykori amerikaifutball-játékos leírta volna: hogyan ölte volna meg feleségét és barátját, ha valóban ő lett volna a tettes. (Õt vádolták a kettős gyilkossággal, de a hosszú és hatalmas nyilvánosságot kapott per végén felmentették).

A könyv ötlete megdöbbenést okozott, és a hirdetők azzal fenyegetőztek, hogy bojkottálják Murdoch Fox tévéjét. Noha a kiadó vezetője mindent megtett a projekt életben tartásáért, Rupert Murdoch lefújta azt.

A The Los Angeles Times értesülése szerint az elbocsátás közvetlen előzménye egy pénteki gyalázkodó telefonbeszélgetés, amelyet Judit Rogan a HarperCollins jogászával folytatott.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×